TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, July 17, 2017

RAYA KAMI 2017

Assalammualaikum


Salam syawal semua...lama menyepi yup...baru ada mood huhu

Raya kami ??? sederhana n simple saja tahun ni...hubby tahun ni tak dapat cuti kena kerja so saya tak kemana lah bertapa kat rumah mak je la

Tahun ni seperti selalu beraya kat KL umah mak

Anak2 la yg hepi bila beraya kat sini... malam raya ada takbir rumah ke rumah sambil tu bole collect duit raya

Raya ke 2 seperti biasalah mak n adik2 akan balik kg Perak beraya kat sana pula...kali ni along n angah tinggai pula...dok dgn mama yup huhu

Terasa panjang sangat cuti raya tahun ni...seronoklah semua berjalan sakan yup



Selfie pagi raya anak cucu nenek timah...tahun ni saya tak de tema caca cerba gitu...hubby kerja so tiada lah gambar raya thn ni


Bermaafan kita semua ok...time ni cucu2 nenek tak sabar nak collect duit raya



Inilah kami adik beradik bersama mak tersayang...semoga bertemu lagi tahun depan amin



Tahun ni cucu nenek bertambah sorang lagi...Ahmad Adib Ahmad Ghazawi anak adik lelaki saya, baru 2 bulan setengah...geram tgk baby semangat ni

Sukalah tu bila along aiman dukung dia...selagi 2 adik pompuan saya x kahwin lagi..Adib masih cucu last nenek nampaknya huhu



Tema carca merba tahun ni...tema konon nak kaler maroon..dah cari last minit memang x de la...itu yg ade kaler hijau... tiada stok utk mereka berdua ni huhu



Ok..dah bermaafan, berselfie bagai jom kita ke kubur Tok Hamid pula (arwah abah saya)...jom anak cucu sedekahkan al fatihah n baca yassin buat arwah

Lepas tu ke kubur adik lelaki saya sorang lg pule...itulah rutin kami setiap tahun



*p/s - dah 2 tahun mak minta hubby masakan rendang ayam negeri sembilan, anyam ketupat memang kerja hubby la setiap tahun...saya tolong kemaskan anyaman ketupat ajalah...entah bila nak pandai ni...asyik lupa aja huhu







9 comments:

norhidana miswan said...

keseronokan dh kurang bila en suami tak raya sekali kn kak....

tp nsb lah blh jgk beraya umah mak akak....
yg penting anak2 hepi beraya kira ok lah tu, tak sedondon takpe... nnti kene cari awal2 lg baru semua sedondon

Lynn Hamzah said...

salam aidilfitri...lama x berkunjung ke sini...

+ e.z + said...

salam aidilfitri dear.... jom raya sama :)

Atie Yusof said...

Salam akhir Syawal kak.. seronok dpt berkumpul ramai2 dgn sanak saudara..

Norhayati Mohd Isa said...

Baru sempat singgah..
Semoga nur sekeluarga sentiasa gembira..

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

As salam kak...
Apa khabar..

Cleaning- nileriyadh said...


شركة مكافحة الحمام بالرياض مما لا شك فيه أن الطيور جميلة، لكن قد تشكل ضررًا على المباني السكنية، التجارية والصناعية من أنواع الطيور المؤذية الحمام البري، الغراب، النورس والعصافير التي تفرز مخلفاتها على جدران وأسطح المباني وفوق الأسطح
الزجاجية والمكيفات
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض
شركة مكافحة ثعابين بالرياض
شركة مكافحة فئران بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض

hainom OKje said...

Sure seronok mak tu dikelilingi anak cucu di pagi Raya. Untung ada menantu lelaki, pandai masak pulak tu senang nak diharap bab bab masak ni hihih..........